رزین تولیدی شرکت روشان فام

رزین تولیدی شرکت روشان فام

رزین های روشان فام ترکیبی طبیعی یا مصنوعی است که بسیار چسبنده است و تحت شرایطی سخت می شود. شاید سمغ تراوش شده از درخت کاج را مشاهده کرده باشید که ابتدا مایعی چسبناک ولی بعد از خشک شدن تبدیل به ماده ای شفاف و متبلور می شود. سمغ اولین رزینی است که بشر شناخته است و از آن برای درزگیری قایق ها و کشتی ها در قدیم استفاده می شده است. به مرور زمان نیاز به این گونه مواد بیشتر بعد از جنگ جهانی دوم احساس شد که خیلی بیشتر از سمغ بدست آمده از درختان در صنایع مختلف مورد نیاز است و پس از تحقیقات و شناخت فرمول شیمیایی سمغ ها، بشر دست به تولید سمغ مصنوعی و یا همان رزین زد.

بعد از چندین سال که بشر با رزین و خواص آن آشنا شد امروزه از رزین ها در ساخت لاک، طلا و جواهر، عطر و بسیاری از اشیای زینتی و صنعتی دیگر استفاده می کند.

با پیشرفت تکنولوژی بشر متوجه شد که این ماده می تواند به صورت پلیمر ساخته شود که ارزان تر و قابل تصویه می باشند. انواع رزین های مصنوعی پایدارتر و قابل پیش بینی تر و و یکنواخت تر از نوع طبیعی رزین ها هستند. امکان تولیدات ناخالص در آن ها وجود ندارد و می توان در آزمایشگاه ها تولید و از پلاستیک و رنگ و بسیاری مواد مشابه بجای رزین طبیعی استفاده شود .

انواع رزین شرکت روشان فام

روشان فام به عنوان یک مجموعه تولیدی بنا به تکمیل و توسعه تولیدات خود و بر آورده کردن خواست مشتریان انواع مختلفی از رزین ها را تولید و به بازار ارائه می نماید. از جمله:

  • رزین پلی استر
  • رزین اپوکسی
  • رزین وینیل استر
  • رزین فنولیک و…

رزین های پلی استر روشان فام غیر اشباع بطور گسترده در سراسر دنیا استفاده می شوند و زنجیر اصلی پلیمری این رزین دارای اتصالات استری می باشد که از واکنش تراکمی یک الکل و یک اسید چند عاملی مانند گلیکول و اسید فوماریک ساخته می شوند. پس با طراحی و تغییر فرمول و کنترل اسیدهای اشبا ع و کاتالیست ها و دما و زمان واکنش میتوان مجموعه کامل و متنوعی از انواع رزین را که خواص متفاوت و کارایی گوناگون دارند را تهیه نمود.

رزین های اپوکس کارخانه روشان فام

این رزین ها به عنوان رزین های اپوکسید نیز شناخته می شوند. ویژگی این رزین ها دارا بودن بیش از یک گروه اپوکسی در ساختار مولکولی است. در شرایط مناسب واکنش گروه اپوکسی می تواند با اسیدهای وانیدریداسید ها و آمین اسیدها و الکل ها واکنش تراکمی و جابجایی هیدروژن به گروه اتیلن اکسید بدهد. این واکنش ها امکان افزایش طول زنجیر با شبکه ای شدن را بدون آزاد کردن مولکول های کوچک مانند آب فراهم می کند که این خاصیت باعث میشود که رزین سخت شود و جمع شدگی کمتری در اثر پخت نشان دهند.

رزین های اپوکسی دارای دو بخش اپوکسی و هاردنر میباشند که در مجموع بیشترین سهم را در مصرف صنایع دارند. تنوع این رزین ها به دلیل متنوع بودن پخت و زمان پخت و رقیق کننده موجود در آن و فیلر و تقویت کننده رزین از عواملی است که کاربرد آن را متنوع می کند. از این رزین ها در صنایع مختلفی چون پوشش سطح و چسب و روکش و ابزارسازی و کامپوزیت استفاده می شود. بجز این اپوکسی بطور وسیعی به همراه الیاف و ساختار های لانه زنبوری برای ساخت ملخ های کوپتر و قایق هایی که با وزن کمتر سطح بیشتری داشته باشند هم مورد استفاده قرار می گیرند.

رزین فنولیک

رزین فنولیک از واکنش تراکمی فنل ها و فرم مالدهید تهیه می شوند. رزین های فنولیک معمولا کدر هستند و رنگ آنها از کهربایی کم رنگ و قهوه ای تیره تا سیاه تغییر می کند و رنگ این محصول از کارایی و و کاربرد آنها می کاهد. رزین های فنولیک روشان فام در اشکال پولک و فیلم مایع و پودر موجودند.

رزین های فنولیک جزئی از رزین های با کاربرد عمومی محسوب می شوند ولی می توان آنها را برای سازه های مهندسی آمیزه سازی نمود. فنولیک ها تقریبا از نظر مصرف در بازار رتبه دوم را دارا هستند.

رزین های فنولیک بدون فیلرها شکننده هستند و کاربرد فیلرها و سایر افزودنی ها به منظور ایجاد خواص مطلوب در آن ها مرسوم و عادی است. این رزین ها را می توان به چند دسته زیر تقسیم کرد:

  1. گروه کاربرد عمومی که با خرده چوب پر شده اند

گروه رزین مایع که با خرده شیشه پر شده اند و کلا جنسشان دارای خرده شیشه است.

  1. گروه مقاوم در برابر دما که با میکا و مواد شیشه نسوز پر شده اند و تا حدودی نسوز هستند و یا تحمل حرارت بالایی دارند.
  2. گروه مقاوم در برابر ضربه که با سلولز و لاستیک شیشه و الیاف پر شده اند .
  3. گروه ویژه یا الکتریکی که با میکل و شیشه پر شده اند و رزین های قالبگیری فنولیک از نواک ساخته می شوند.

مزایای رزین های تولیدی کارخانه روشان فام

  • سهولت در قالب گیری
  • پایداری ابعادی بسیار خوب و دقیق که خواسته اصلی صنعت ریخته گری و قالب سازی است.
  • مقاومت در برابر خزش و جابجایی که این هم بسیار در امور فوق موثر است.
  • مقاومت بالا در مقابل تغییر شکل و یا دوام و عمر طولانی جهت ایجاد قالب
  • مقاومت حرارتی خوب
  • مقاومت الکتریکی بالا
  • مقاومت شیمیایی مناسب
  • مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی متفاوت
  • جذب آب پایین
  • کیفیت مناسب در ماشینکاری

یکی دیگر از کاربرد های رزین های فنولیک روشان فام در ساخت فوم است. اگرچه فوم ساخته شده با رزین فنولیک با انواع پلی اورتان و پلی استایرن از قیمت بالاتری برخوردار است ولی چون غیر قابل اشتعال است و عدم تولید گازهای سمی در هنگام سوختن از آن ها بهتر است.

نوع دیگری از رزین های فنولیک کارخانه روشان فام که دارای رنگ سفید تری هستند به نام رزین فنولیک آمینو شناخته می شوند که کم مصرف هستند. ولی چون سفید هستند جایگزین فنولیک ها شدند و از دو نوع امینوی معروف و مرسوم اوره و ملامین هستند.

 

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *