تجهیزات اکتیو شبکه چیست

تجهیزات اکتیو شبکه چیست؟ به چه تجهیزاتی در شبکه اکتیو گفته می‌شود؟ یک تجهیز اکتیو شبکه باید دارای چه ویژگی‌هایی باشد که به آن تجهیز اکتیو شبکه اطلاق شود؟ آیا تاکنون در رابطه با تجهیزات اکتیو و یا فعال شبکه Active Network Devices چیزی شنیده اید؟ شبکه‌های کامپیوتری دارای تجهیزاتی هستند که هر کدام از این تجهیزات وظیفه مخصوص به خود را دارند؛ و به طور کلی تجهیزات شبکه‌های کامپوتری به دو بخش اکتیو (Active) و پسیو (Passive) تقسیم بندی می‌شوند که ما در این مقاله قصد داریم تجهیزات اکتیو شبکه را برای شما بازگو کنیم.

به کلیه تجهیزاتی که در ساختار شبکه به برق متصل می‌شوند و در انتقال اطلاعات، نگهداری، مدیریت یا ذخیره سازی اطلاعات و برقراری ارتباط نقشی دارند، تجهیزات شبکه می‌گویند. در انتخاب درست این تجهیزات باید بسیار دقت کرد چرا که می‌تواند به عملکرد درست شبکه کمک زیادی کند. ما در این مقاله به سوال تجهیزات اکتیو شبکه چیست پاسخ مناسبی ارائه خواهیم داد و همچنین اطلاعات کاملی در رابطه با انواع تجهیزات اکتیو شبکه به شما خواهیم داد با ما همراه باشید.

تجهیزات اکتیو شبکه کدام تجهیزات‌اند؟

موارد مختلفی را می‌توان به عنوان تجهیزات اکتیو شبکه در نظر گرفت. از جمله مهم‌ترین این تجهیزات می‌توان به مودم و تمام مواردی که روی داده‌های قابل جا به جایی در شبکه تاثیر می‌گذارند اشاره کرد. سویچ، روتر و … تجهیزات اکتیوی هستند که تاثیر مستقیمی روی داده‌ها می‌گذارند بر خلاف تجهیزات پسیو شبکه که تنها وظیفه جا به جایی اطلاعات در شبکه را بر عهده دارند.

کارت شبکه یا Network Interface Card or NIC

یکی از مهمترین عناصر سخت افزاری کامپیوتر، کارت شبکه است. هر کامپیوتری برای اینکه بتواند بین خودش و محیط انتقال (مانند کابل‌های مسی و یا فیبر نوری) ارتباط برقرار کند باید کارت شبکه داشته باشد. امروزه اکثر مادربردهای جدیدی که در کامپیوترهای شخصی استفاده می‌شود، دارای اینترفیس شبکه‌ای onboard هستند؛ اما اگر از کامپیوترهای قدیمی و یا از کامپیوترهای جدیدی که اینتر فیس شبکه‌ای ندارند استفاده می‌کنید، در زمان اتصال به شبکه باید حتما بر روی آن کارت شبکه نصب کنید. از کارت شبکه معمولا برای اتصال کامپیوتر به شبکه‌های محلی آن هم در سرعت‌های 10، 100 و 1000 مگابایت بر ثانیه استفاده می‌شود.

بر روی هر کارت شبکه یک آدرس فیزیکی (MAC) درج شده است. این آدرس یک عدد 6 بایتی بوده که 3 بایت اول آن مشخص کننده سازنده کارت شبکه و 3 بایت دیگر، شماره سریال کارت شبکه است. به طور کلی کارت‌های شبکه در دو دسته کابلی و وایرلس قرار می‌گیرند که هر کدام از این‌ها مزایا و معایب مربوط به خود را دارند.

سرور Server

یکی از تجهیزاتی که نقش بسیار زیادی را بر عهده دارد و علاوه بر آن از قیمت بسیار بالایی نسبت به دیگر تجهیزات برخوردار است، سرورها هستند. به همین دلیل باید یک سرور برند با کارایی مهم تخصصی انتخاب کنید. اگر سرور انتخابی نامناسب باشد خرابی‌های مکرر و هزینه‌های زیادی را برای شما به ارمغان می‌آورد. اگر بخواهیم سرور را تعریف کنیم باید اینطور بیان کنیم که سرور کامپیوتری است که درخواست‌ها را پردازش کرده و داده‌ها را به کامپیوتر دیگری آن هم در بستر اینترنت یا شبکه انتقال می‌دهد. اساس کار سرور درخواست کاربر (کاربر، برنامه هم می‌تواند باشد) و برآورده کردن آن است. سرورها را معمولا بر اساس هدفی که دارند دسته بندی می‌کنند.

اکسس پوینت Access Point

در شبکه‌های وایرلس برای برقراری ارتباط بین کامپیوترها به اکسس پوینت احتیاج داریم. در واقع اینطور می‌توان گفت که اکسس پوینت در شبکه‌های وایرلس همان کاری را انجام می‌دهد که سوئیچ در شبکه‌های کابلی انجام می‌دهد.

سوئیچ شبکه Network Switch

یکی از مهمترین و اصلی ترین تجهیزات اکتیو شبکه‌های کامپیوتری، سوئیچ شبکه است. سوئیچ شبکه، کمک می‌کند تا چندین کاربر توانایی ارسال اطلاعات از طریق شبکه آن هم در یک لحظه را داشته باشند. سرعت ارسال اطلاعات هر یک از کاربران بر سرعت دستیابی دیگری اثری نمی‌گذارد. سوئیچ‌ها دارای انواع متفاوتی هستند. آن دسته از سوئیچ‌هایی که برای اتصالات موجود در شبکه‌های داخلی استفاده می‌شود، LAN نام دارند. این نوع سوئیچ‌ها باعث می‌شوند تا دو دستگاه که صرفا قصد ارتباط با یکدیگر را دارند، بتوانند با هم ارتباط برقرار کنند.

تجهیزات اکتیو شبکه چیست: ‌هاب

هاب از نظر عملکردی کاملا به سوئیچ شباهت دارد؛ اما با این تفاوت که قدیمی است و سرعت و عملکرد پایین تری دارد. تقریبا می‌توان گفت که امروزه دیگر از‌هاب استفاده نمی‌کنند.

روتر Router

یکی دیگر از تجهیزات اکتیو شبکه، روتر است؛ که به عنوان دستگاه شبکه‌ای مهم و حیاتی شناخته می‌شود و در شبکه‌های LAN و WAN کاربرد دارد. امروزه استفاده از روترها در شبکه به یک امر متداول تبدیل شده است. روترها در مدل‌های متفاوت با معماری مختلف، طراحی و تولید شده و در ادامه وارد بازار می‌شوند. یکی از دلایلی که استفاده از روتر افزایش پیدا کرده است، ضرورت اتصال یک شبکه به چندین شبکه است.

روتر در واقع به معنی، ارسال داده از یک شبکه به شبکه ای دیگر است. هنگامی که یک شبکه بزرگ باشد و هر قسمت آن دارای آی پی متفاوتی باشد، از روتر استفاده می‌کنند تا بتوانند بین این قسمت‌ها ارتباط برقرار کنند. چرا که اگر روتری نباشد قسمت‌های مختلف قادر به برقراری ارتباط با یکدیگر نیستند.

تجهیزات اکتیو شبکه چیست: مودم Modem

در دنیای امروز کاربران به روش‌های مختلفی به اینترنت متصل می‌شوند؛ اما در بین همه این روش‌ها یکی از ساده ترین و پرکاربرد ترین روش برای اتصال به اینترنت استفاده از مودم است؛ که خب این مودم‌ها می‌تواند ADSL و یا سایر روش‌های DSL و مودم‌های مخابراتی باشند.

پرینت سرور Print Server

آیا تا به حال برایتان پیش آمده که بخواهید بدون کامپیوتر، پرینتری را به اشتراک بگذارید؟ اگر این کار را نکرده‌اید ولی قصد انجام آن را دارید به این قسمت از مطلب خوب دقت کنید.

زمانی که شما پرینتر خود را با کابل یو اس بی یا پارالل به پرینتر سرور وصل می‌کنید و بعد از آن پرینتر سرور را با کابل به سوئیچ شبکه وصل کنید، پرینتر سرور یک آی پی می‌گیرد و در شبکه شناسایی می‌شود. این کار شما باعث می‌شود تا کاربران درخواست‌های پرینت خود را به طور مستقیم بر روی پرینتر بفرستند. با این کار دیگر نیازی به روشن بودن همیشگی کامپیوتر نیست.

فایروال

یکی از تجهیزات اکتیو شبکه که امنیت شبکه را تامین می‌کند، فایروال است. وظیفه مهمی که فایروال‌ها دارند این است که از عبور داده‌های غیر مجاز به شبکه جلوگیری می‌کنند.

تجهیزات اکتیو شبکه چیست: تجهیزات IDS و IPS

تجهیزات IDS و IPS هم همانند فایروال‌ها جزو تجهیزات امنیتی محسوب می‌شوند. به گونه ای که IDS‌ها برای پیدا کردن تهدیدها مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ و IPS‌ها هم برای قطع کردن و از بین بردن تهدیدها کاربرد دارند.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *